Eddy van Essen

Mijn naam is Eddy van Essen, fysio- en MTM therapeut in de eerste lijn en psychosociaal therapeut voor volwassene en kinderen.  Ik heb jarenlange ervaring met de behandeling van allerlei orthopedische – en neurologische aandoeningen. Je kan bij neurologische klachten denken aan FNS, NAH en CVA.

In 1992 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hogeschool Utrecht. In 1997 als MTM therapeut. Ik blijf graag up to date binnen mijn vak, dit om u kwalitatief goed te kunnen behandelen en nog meer te kunnen bieden in uw begeleiding.

Voor een betere beeldvorming ten behoeve van de fysiotherapeutische diagnose heb ik in 2012 examen gedaan in de echografie en ben ik echografist geworden.

Daarnaast heb ik voor het herkennen en behandelen van specifiekere klachten in het spierstelsel een opleiding Dry Needling “Domburg” met goed gevolg afgelegd in maart 2013. Hierdoor kan ik alle aspecten die noodzakelijk zijn voor beweging voor u onderzoeken en behandelen. Elke 3 jaar laat ik me bijscholen op de nieuwste technieken en om mijn bevoegdheid te verlengen.

Na een burn-out ben ik de opleiding brainspotting gaan doen. Daarin zag ik weer nieuwe mogelijkheden om mensen te helpen. Daar ik het belangrijk vind om kwaliteit te bieden ben ik weer gaan studeren aan de HBO “Psychodidact in Waalwijk” om mij meer te bekwamen in de psychische zaken van de mens. Hier heb ik veel theoretisch onderbouwing en handvatten aangeleerd om mensen nog beter te begeleiden op het psychosociale vlak. Toen het in 2018 weer tijd was voor bijscholing fysiotherapie bedacht ik: “hoe kan ik het mentale en fysieke combineren?”. En ben ik me gaan verdiepen in FNS.  Sinds enkele jaren ben ik de FNS specialist binnen de praktijk en aangesloten bij het landelijk netwerk voor FNS. (Daarnaast heb ik me volledig gericht op mijn studie samen met mijn maatje en studie vriendin Christiane die al vele jaren werkt als verloskundige in Tilburg) In mei 2023 ben ik afgestudeerd als psychosociaal therapeut voor volwassene en kinderen.

De komende jaren wil ik graag mensen helpen en begeleiden die mentaal even in de knoop zitten om samen naar een nieuwe weg te zoeken om daar weer uit te komen.