Eddy van Essen

Mijn naam is Eddy van Essen, fysio- en Manuele Therapie Marsman (MTM) therapeut in de eerste lijn en psychosociaal therapeut voor volwassene en kinderen. Ik heb jarenlange ervaring met de behandeling van allerlei orthopedische – en neurologische aandoeningen. U kunt bij neurologische klachten denken aan Functionele Neurologische Stoornis (FNS), Niet Aangeboren Hersenafwijking (NAH) en Cerebro Vasculair Accident (CVA) in de volksmond een hersenbloeding.

In 1992 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. In 1997 als MTM therapeut. Ik blijf graag up to date binnen mijn vak, om u kwalitatief goed te kunnen behandelen en meer te kunnen bieden in uw begeleiding. Voor beeldvorming ten behoeve van de fysiotherapeutische diagnose, heb ik in 2012 een opleiding gedaan in de echografie en ben ik echografist geworden.

Daarnaast heb ik voor het herkennen en behandelen van specifiekere klachten in het spierstelsel een opleiding Dry Needling “Domburg” met goed gevolg afgelegd in maart 2013. Hierdoor kan ik alle aspecten die noodzakelijk zijn voor beweging voor u onderzoeken en behandelen. Elke 3 jaar laat ik mij bijscholen op de nieuwste technieken. Vanaf 2014 ben ik de opleiding brainspotting gaan doen. Daarin zag ik weer nieuwe mogelijkheden om mensen te helpen. Omdat ik het belangrijk vind om kwaliteit te bieden, ben ik weer gaan studeren aan de HBO “Psychodidact in Waalwijk”. Mij meer te bekwamen in de psychische zaken van de mens. Hier heb ik veel theoretisch onderbouwing en handvatten aangeleerd om mensen nog beter te begeleiden op het psychosociale vlak. Toen het in 2018 weer tijd was voor bijscholing fysiotherapie bedacht ik: “hoe kan ik het mentale en fysieke combineren?”. En ben ik mij gaan verdiepen in FNS. Sinds enkele jaren ben ik de FNS specialist binnen de praktijk. Aangesloten bij het landelijk netwerk voor FNS. In mei 2023 ben ik afgestudeerd als psychosociaal therapeut voor volwassenen en kinderen.

In de afgelopen jaren heb veel ervaring en kennis opgedaan. Door het behandelen van de patiënten en cliënten ben ik steeds praktischer aan het werk gegaan om nog meer te kijken wat er nodig is om de patiënt betere kwaliteit van leven te geven. Mijn manier van werken is om als eerste het verhaal van de patiënten aan te horen. Van daaruit te starten met een uitgebreid onderzoek, met daarbij een gepersonaliseerd behandelplan. Het is altijd maatwerk en dat maakt het voor mij juist interessant. Mijn kracht zit in de oplossing en de patiënt een draaglijker leven te laten krijgen. Verder heb ik veel wetenschappelijke literatuur bestudeerd. Hierdoor is mijn deskundigheid in mijn vak verder vooruit gegaan. Als vader van 2 zonen begeleidt ik ook steeds meer kinderen / pubers die vast zitten in trauma’s of andere soorten problemen groot of klein. Het geeft mij energie om te zien hoe zij naar mijn begeleiding /behandeling weer hun leven op een positieve manier kunnen voortzetten. Steeds meer patiënten c.q. cliënten vinden de weg naar Move2qQuality voor een second opinion. Ik zie ook in de behandelkamer ook steeds meer patiënten / cliënten met veel onbegrepen klachten waar men al jaren mee rondloopt. Door mijn expertise en maatwerk oplossingen kan ik de patiënten / cliënten verder helpen om meer kwaliteit van leven te geven.

De komende tijd wil ik graag mensen helpen, ondersteunen en begeleiden die mentaal in de knoop zitten, om samen een nieuwe weg te vinden.

Direct een afspraak maken?

Klik op de knop hieronder en kom direct in contact met één van onze experts. 

Persoonlijke zorg met passie

Authentiek, persoonlijk, vriendelijk en attent. Fysiotherapie praktijk Move2Quality helpt u met het verhogen van de kwaliteit van bewegen. We kijken verder dan alleen uw pijn of letsel en denken vanuit onze deskundigheid mee voor een totaal herstel.

Nieuws uit de branche

Zoeken

Chat openen
1
Scan de code
Goedemiddag👋,
Heeft u een vraag? Stel deze via whatsapp.