Curetape

De basis van dit concept werd rond 1970 gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld. De achterliggende gedachten was dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging maar daarnaast ook bepalend voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als de spieren niet goed functioneren, kan dat diverse klachten en aandoeningen geven.

Samenvattend kunnen de effecten als volgt ingedeeld worden:

De gebruikte Curetape is een elastische katoenen tape (100% Acryllijm) is van topkwaliteit. De elasticiteit is vergelijkbaar met die van de menselijke huid (130-140%) en verkrijgbaar in vijf kleuren (beige, rood, blauw, zwart en oranje). De reden hiervoor schuilt in de in Azië zeer populaire kleurentherapie.

De antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van Curetape zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Zo is er 24-uurs behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan plaatsvinden.

Direct een afspraak maken?

Klik op de knop hieronder en kom direct in contact met één van onze experts. 

Persoonlijke zorg met passie

Authentiek, persoonlijk, vriendelijk en attent. Fysiotherapie praktijk Move2Quality helpt u met het verhogen van de kwaliteit van bewegen. We kijken verder dan alleen uw pijn of letsel en denken vanuit onze deskundigheid mee voor een totaal herstel.

Nieuws uit de branche

Zoeken

Chat openen
1
Scan de code
Goedemiddag👋,
Heeft u een vraag? Stel deze via whatsapp.