Psychosociale praktijk Move2Quality

Welke klachten behandeld de psychosociale therapeut.

We kunnen je helpen bij verschillende klachten, problemen of vraagstukken waaronder: angsten, fobieën, depressie, onzekerheid, stress of trauma’s. Je kan ook denken aan een burn-out en rouwklachten. Bij kinderen spelen er ook vaak hechtingsproblemen of conflicten. Verder kunnen lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en rugpijn, soms het gevolg zijn van psychische klachten,

Psychische problemen hebben te maken met uw gevoelens en gedachten. Sociale problemen hebben te maken met andere mensen of instanties. Psychosociale problemen zijn een combinatie van deze twee. Ook kunt u er lichamelijke klachten bij krijgen zoals: hartkloppingen en slecht slapen.

Voorstellen Eddy

Mijn naam is Eddy van Essen, fysio- en MTM therapeut in de eerste lijn en psychosociaal therapeut voor volwassene en kinderen.  Ik heb jarenlange ervaring met de behandeling van allerlei orthopedische – en neurologische aandoeningen. Je kan bij neurologische klachten denken aan FNS, NAH en CVA.

In 1992 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hogeschool Utrecht. In 1997 als MTM therapeut. Ik blijf graag up to date binnen mijn vak, dit om u kwalitatief goed te kunnen behandelen en nog meer te kunnen bieden in uw begeleiding.

Voor een betere beeldvorming ten behoeve van de fysiotherapeutische diagnose heb ik in 2012 examen gedaan in de echografie en ben ik echografist geworden.

Daarnaast heb ik voor het herkennen en behandelen van specifiekere klachten in het spierstelsel een opleiding Dry Needling “Domburg” met goed gevolg afgelegd in maart 2013. Hierdoor kan ik alle aspecten die noodzakelijk zijn voor beweging voor u onderzoeken en behandelen. Elke 3 jaar laat ik me bijscholen op de nieuwste technieken en om mijn bevoegdheid te verlengen.

Na een burn-out ben ik de opleiding brainspotting gaan doen. Daarin zag ik weer nieuwe mogelijkheden om mensen te helpen. Daar ik het belangrijk vind om kwaliteit te bieden ben ik weer gaan studeren aan de HBO “Psychodidact in Waalwijk” om mij meer te bekwamen in de psychische zaken van de mens. Hier heb ik veel theoretisch onderbouwing en handvatten aangeleerd om mensen nog beter te begeleiden op het psychosociale vlak. In 2018 moest ik weer een bijscholing voor de fysiotherapie doen en dacht: “hoe kan ik het mentale en fysieke combineren?” Daarna ben ik me gaan verdiepen in de FNS.  Sinds enkele jaren ben ik de FNS specialist binnen de praktijk en aangesloten bij het landelijk netwerk voor FNS. (Daarnaast heb ik me volledig gericht op mijn studie samen met mijn maatje en studie vriendin Christiane die al vele jaren werkt als verloskundige in Tilburg) In mei 2023 ben ik afgestudeerd als psychosociaal therapeut voor volwassene en kinderen.

De komende jaren wil ik graag mensen helpen en begeleiden die mentaal even in de knoop zitten om samen naar een nieuwe weg te zoeken om daar weer uit te komen.

Wat kan ik voor je doen

Ik kan je als psychosociale therapeut helpen bij verschillende klachten, problemen of vraagstukken waaronder: angsten, fobieën, depressie, onzekerheid, stress of trauma’s. Verder kunnen lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, hartkloppingen, slecht slapen en rugpijn soms het gevolg zijn van psychische klachten. Dit doe ik Doormiddel van gesprekstechnieken, schema’s en oefeningen kan ik u helpen om waardoor u steeds meer zicht en vat te laten krijgen (krijgt) op uw situatie. Psychische problemen hebben te maken met uw gevoelens en gedachten. Sociale problemen hebben te maken met andere mensen of instanties. Psychosociale problemen zijn een combinatie van deze twee. Dat is nou precies iets waar ik in gespecialiseerd ben).

Op dit moment zijn we druk bezig met het bouwen aan Move2Quality Houten in al zijn facetten zodat we u de best mogelijke zorg kunnen bieden

Kosten voor de behandeling

Een sessie duurt 1 a 1,5 uur. Het uur tarief hiervan bedraagt € 97,50 voor een individuele psychosociale sessie. Telefonisch consult wordt op tijd verrekend. Een gemiddeld traject bestaat uit 6 tot 8 sessies.