Medische Training Therapie

Medische Training Therapie (MTT) is een therapie waarbij op een verantwoorde en een doelgerichte manier wordt gewerkt aan het houdings- en bewegingsapparaat. Het accent hierbij ligt op de functionele training, dit wil zeggen, dat er wordt geoefend in bewegingspatronen die bekend zijn voor het lichaam. Belangrijk is om spieren te trainen in deze ‘totaal patronen’, die zoveel mogelijk gelijk zijn aan normale, natuurlijke bewegingen. Door dit doelgerichte trainen van de juiste spieren is de medische trainingstherapie geschikt om een teveel aan beweging te stabiliseren. Hierdoor neemt de belastbaarheid van het gewricht- en spierstelsel structureel toe.

Het einddoel is een optimaal functieherstel, waarbij zoveel mogelijk dagelijkse activiteiten weer uitgevoerd kunnen worden. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting van bijvoorbeeld werk en sport. Met de Medisch Trainings Therapie kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging worden verholpen.

Het einddoel is een optimaal functieherstel, waarbij het activiteitenniveau vergroot is. Goed functioneren is pas mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting van de patiënt. Met de Medische Training Therapie kunnen klachten die te maken hebben met houding, beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen.

Beperkingen en klachten die verholpen kunnen worden met Medische Training Therapie

Samen met u stellen wij een beweegprogramma op dat helemaal is afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen. Als specialist in bewegen stimuleren wij u tot voldoende beweging.

Ook mensen met chronische aandoeningen begeleiden wij. Gezamenlijk werken we aan het ontwikkelen van een actieve leefstijl die u uiteindelijk zelfstandig kunt handhaven. 

Direct een afspraak maken?

Klik op de knop hieronder en kom direct in contact met één van onze experts. 

Persoonlijke zorg met passie

Authentiek, persoonlijk, vriendelijk en attent. Fysiotherapie praktijk Move2Quality helpt u met het verhogen van de kwaliteit van bewegen. We kijken verder dan alleen uw pijn of letsel en denken vanuit onze deskundigheid mee voor een totaal herstel.

Nieuws uit de branche

Zoeken

Chat openen
1
Scan de code
Goedemiddag👋,
Heeft u een vraag? Stel deze via whatsapp.