Fisioscissione

Wat is Fisioscissione?

Fisioscissione is een behandeltechniek met lepels waarbij de laag tussen de huid en de spier wordt losgemaakt. Wanneer deze vast zit ontstaan er blokkades. Blokkades zorgen voor pijnklachten. De behandeling met de Fisioscissione techniek is pijnloos en direct na de behandeling zie je een vergroting van beweeglijkheid. Het is een nieuwe techniek uit Italië, ontwikkeld door Giovanni Raimondi.

Bij deze behandeltechniek wordt het lichaam vergeleken met een boom. De wervelkolom is de stam van de boom. Wanneer de stam van de boom niet goed functioneert zullen de takken en de blaadjes niet goed gevoed worden en het niet overleven. Dit is hetzelfde bij het menselijk lichaam. Als er bij de wervelkolom blokkades zitten, zullen de armen en benen niet goed kunnen functioneren.

Hoe uiten blokkades zich?

Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof, een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan.

Hoe ontstaan triggerpoints precies?

Een spier is opgebouwd uit spiervezels. In de normale ruststand is een spiervezel noch uitgerekt, noch samengetrokken (zie A). Wanneer een overbelaste spier door een microscoop wordt bekeken, blijkt dat een aantal spiervezels op een bepaald punt meer zijn samengetrokken dan in het omringende gebied (zie B). Hierdoor ontstaat een lokale verdikking en slechte doorbloeding waardoor afvalstoffen zich ophopen en vervolgens samenkleven. Dit zijn triggerpoints. Triggerpoints houden het overige deel van de spiervezel op grote spanning (zie C). Dit veroorzaakt het stijve gevoel in een spier.

Wat is Myofasciale therapie?

Myofasciale therapie oftewel triggerpoint therapie is de laatste jaren steeds meer in opkomst binnen de fysiotherapie. Het lichaam is opgebouwd uit verschillende lagen en structuren. De huid, de onderhuid, het spiervlies, de spier, de botten enzovoort. De verbindingen tussen de verschillende lagen heet de fascia. Je zou het kunnen omschrijven als een spinnenweb door het hele lichaam die de lagen en structuren met elkaar verbinden. Elk weefsel in het lichaam heeft zijn eigen fascia. De myofascia vormt het spiervlies en de verbindingen tussen de spieren, pezen en botten. De fascia is zeer rijk aan gevoelszenuwen en speelt een belangrijke rol in het gevoel en bij pijn. Niet alleen spieren maar ook fascia kan aanspannen en bepaald hiermee de losheid en stijfheid van het lichaam. Bij myofasciale therapie wordt de fascia losgemaakt, zodat het lichaam soepeler wordt. De Fisioscissione is een nieuwe techniek in de myofasciale therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuwe technologie.

Fisioscissione kan voor nagenoeg alle klachten gebruikt worden. Een aantal voorbeelden zijn Fascitis plantaris(hielspoor), rug en nekklachten, tendinitis van de achillespees(ontsteking), schouderklachten, bekkenklachten, epicondylitis lateralis en medialis (tenniselleboog en golfersarm).

Wat kost Fisioscissione?

Deze methode is onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen ook de kosten voor Fisioscissione hieronder.

Wat gebeurt er daarna?

U krijgt oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie te behouden. Na 2 á 3x keer kunt u een vermindering van pijn ervaren. Deze techniek werkt ook heel goed in combinatie met dry-needling.

Direct een afspraak maken?

Klik op de knop hieronder en kom direct in contact met één van onze experts. 

Persoonlijke zorg met passie

Authentiek, persoonlijk, vriendelijk en attent. Fysiotherapie praktijk Move2Quality helpt u met het verhogen van de kwaliteit van bewegen. We kijken verder dan alleen uw pijn of letsel en denken vanuit onze deskundigheid mee voor een totaal herstel.

Nieuws uit de branche

Zoeken

Chat openen
1
Scan de code
Goedemiddag👋,
Heeft u een vraag? Stel deze via whatsapp.