Wat is Brainspotting

Soms merken we dat we bewust of onbewust last hebben van zaken die ons blokkeren. Dit kan zowel psychisch als lichamelijk. We functioneren dan niet optimaal of helemaal niet. Brainspotting is een relatief nieuwe behandelmethode. In Nederland werd het in 2012 geïntroduceerd bij een kleine groep therapeuten. Deze behandelmethode spoort blokkades op en laat ze verdwijnen. Het is een laagdrempelige behandelmethode voor psychische en lichamelijke klachten. 

Eddy van Essen gebruikt brainspotting voor lichamelijke- en psychische klachten. U kunt denken aan stress gerelateerde klachten. Bijvoorbeeld bij trauma’s, whiplash, RSI, chronische pijn of andere blokkades die uw functioneren en/of presteren ernstig belemmeren. Brainspotting is uitstekend te combineren of te integreren in bestaande fysiotherapeutische behandelvormen.

Brainspotting is een behandelmethode met een diepgaand lichamelijk en psychisch effect, zonder in het lichaam in te grijpen. Brainspotting werkt in het diepste gedeelte van onze hersenen en daarmee ons lichaam. Het is een behandelmethode die directe toegang tot het onwillekeurig zenuwstelsel heeft. U kunt dan denken aan reacties van kippenvel, warm en koud voelen.

Brainspotting is een behandelmethode die zich richt op het verwerken van blokkades die ons dagelijks functioneren op een negatieve wijze beïnvloeden. Het is een laagdrempelige methode voor psychische en lichamelijke klachten. Eddy van Essen neemt uw klacht als uitgangspunt. Klachten die we kunnen behandelen met brainspotting: 

Brainspotting laat zich uitstekend combineren en integreren met bestaande therapievormen, maar kan ook op zichzelf gebruikt worden.

Brainspotting is een waardevolle ondersteunende behandeling die wordt uitgevoerd door Eddy van Essen bij Move2Quality. Sinds ik cliënten met Brainspotting ben gaan behandelen, ben ik van de ene verbazing in de andere gevallen. Ik zag de verandering voor mijn ogen. De resultaten zijn zo indrukwekkend en helpend.

Zie ook de testimonials bij: “Patiënten aan het woord” De methode Brainspotting werd in 2003 bij toeval ontdekt door David Grand Phd (zie filmpje).

Persoonlijke zorg met passie

Authentiek, persoonlijk, vriendelijk en attent. Fysiotherapie praktijk Move2Quality helpt u met het verhogen van de kwaliteit van bewegen. We kijken verder dan alleen uw pijn of letsel en denken vanuit onze deskundigheid mee voor een totaal herstel.

Nieuws uit de branche

Patiënten aan het woord

Ik kwam bij Eddy vanwege schouderklachten, maar door vragen van zijn kant werd al snel duidelijk dat er meer speelde. Ik zat er helemaal doorheen en mijn lijf gaf het ...

Al heel lang zat ik slecht in mijn vel en ik kon er niet meer omheen dat ik hulp nodig had. Via de praktijkondersteuner werd mij BSP aangeraden, omdat ik ...

Ik heb met voetbal mijn binnenste en buitenste meniscus gescheurd. Na een hoop testen en revalideren hebben we toch besloten te gaan opereren, tijdens de operatie hebben ze een stukje ...

Ik kwam bij Eddy terecht via via in een traject van burn-out en depressie. Al vele therapieën doorlopen, dus een beetje sceptisch wat dit me zou brengen. Bovendien had ik ...

Wil je zelf een testimonial inzenden? Klik dan hier.

Zoeken

Chat openen
1
Scan de code
Goedemiddag👋,
Heeft u een vraag? Stel deze via whatsapp.