Echografie

Echografie is vooral bekend bij zwangere vrouwen. Daarnaast van onderzoek van inwendige organen. Nu wordt echografie ook in de fysiotherapie toegepast. Met musculoskeletal echografie (MSU) kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat. Hierdoor zijn we in staat diverse aandoeningen duidelijk in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen, zoals afwijkingen aan de achillespees, tenniselleboog of verkalkingen in de pezen. Ook hielspoor of een aanwezige slijmbeursontsteking zijn op een echo zichtbaar te maken.

Door echografisch onderzoek is het mede mogelijk een goede diagnose te stellen en u de best passende behandeling te geven. Tijdens de behandelserie is het ook mogelijk om het herstel te volgen. Tijdens de behandelsessie kunnen we door middel van echografisch onderzoek de vooruitgang meten.

Welke diagnoses kunnen gesteld worden bij Echografie?

Elk onderzoek wordt volgens een vast protocol uitgevoerd. De beelden kunnen in de vorm van foto’s en filmpjes worden vastgelegd. Deze kunnen later worden gebruikt om het herstel proces te volgen.

Direct een afspraak maken?

Klik op de knop hieronder en kom direct in contact met één van onze experts. 

Persoonlijke zorg met passie

Authentiek, persoonlijk, vriendelijk en attent. Fysiotherapie praktijk Move2Quality helpt u met het verhogen van de kwaliteit van bewegen. We kijken verder dan alleen uw pijn of letsel en denken vanuit onze deskundigheid mee voor een totaal herstel.

Nieuws uit de branche

Zoeken

Chat openen
1
Scan de code
Goedemiddag👋,
Heeft u een vraag? Stel deze via whatsapp.