Dry Needling

Sinds jaren behandelen wij mensen met Dry needling. Dat klinkt wellicht enger dan het in werkelijkheid is. Dry needling is in Nederland steeds meer bekend aan het worden. Het is effectief bij diverse klachten. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat dry needling effectiever is voor het verminderen van pijn dan technieken zonder naalden. Bij Dry needling wordt heel voorzichtig een hele dunne naald in de huid en pijnlijke spier gestoken. Door de naald direct in de pijnlijke spier, een triggerpoint, te steken wordt er een reactie van de spier opgewekt (Local Twitch Response). Door de samentrekking van de spier ontspant deze en zo herstelt de stofwisseling van de spier. Hierdoor verdwijnt het pijnlijke gebied, wat door het triggerpoint veroorzaakt werd, vrijwel gelijk.

Dry needling is dus een niet geheel pijnvrije, maar wel een zeer effectieve behandeltechniek. Gelukkig voelt men na afloop van de behandeling, die vaak niet langer dan 10 minuten duurt, snel verschil. We beschouwen Dry needling over het algemeen niet als een op zichzelf staande behandelmethode. Het kan wel een hele belangrijke bijdrage leveren in het herstel.

U krijgt van de fysiotherapeut oefeningen en gerichte adviezen mee, om de verbeterde situatie bij te kunnen houden. Deze methode is een onderdeel van een normale fysiotherapiebehandeling. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, vallen ook de kosten voor dry needling therapie hieronder. De therapeuten die Dry needling uitvoeren gaan elke 3 jaar op herhaling voor hun certificering en om u de beste behandeling te kunnen geven. 

Direct een afspraak maken?

Klik op de knop hieronder en kom direct in contact met één van onze experts. 

Persoonlijke zorg met passie

Authentiek, persoonlijk, vriendelijk en attent. Fysiotherapie praktijk Move2Quality helpt u met het verhogen van de kwaliteit van bewegen. We kijken verder dan alleen uw pijn of letsel en denken vanuit onze deskundigheid mee voor een totaal herstel.

Nieuws uit de branche

Zoeken

Chat openen
1
Scan de code
Goedemiddag👋,
Heeft u een vraag? Stel deze via whatsapp.