Manuele Therapie

Het doel van Manuele Therapie Marsman (MTM) is enerzijds het beter laten functioneren van uw gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van MTM zijn vaak direct merkbaar. U voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor Manuele Therapie Marsman heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Zo kan hij voor u een oplossing op maat adviseren. 

Wanneer gaat u naar een manueel therapeut?

Als u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen

Direct na de eerste afspraak heeft u dus duidelijkheid over welke behandeling voor u geschikt is.

Er is geen verwijzing van een arts nodig.

Werkwijze manueel therapeut

Intake

Snel duidelijkheid. Na een eerste screening bestaat uw eerste afspraak uit twee onderdelen namelijk een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de manueel therapeut vragen over uw klachten. Hoe ze ontstaan en wanneer ze toenemen of verminderen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. De manueel therapeut beoordeelt uw houding, bewegingen en uw gewrichten. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van uw klachten vandaan komen. De Methode Marsman kijkt heel individueel naar u als mens. Aan de hand van houdings- en bewegingskenmerken wordt een zogenaamde typediagnose gemaakt. Hierbij wordt gekeken naar voorkeurshoudingen. Bent u links- of rechtshandig. Hebt u een optrekkende ribbenkastvorm of niet. Bent u links- of rechtsbenig. De methode kijkt naar welk oog dominant is. Hierdoor wordt een gedetailleerd beeld gekregen over hoe u het beste functioneert in het dagelijks leven. Uw werkhouding achter de computer maar ook bij sporten. De behandeling bestaat vervolgens uit een passieve mobilisatie van de bewegingsbeperkingen. Door daarna lichte wijzigingen toe te passen in het dagelijks leven, wordt veelal voorkomen dat de klachten terug komen.

Door jarenlange ervaring met deze methode, is het mogelijk om ook bij een aantal chronische klachten, verlichting te realiseren. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

De Methode Marsman is voor u als patiënt een zeer waardevolle, bijna onmisbare, toevoeging aan de fysiotherapeutische behandeling.

Samen met de patiënt beslist de manueel therapeut of MTM zinvol is. Is dat niet het geval, dan bespreekt de manueel therapeut met de patiënt een aanpak voor de verdere behandeling. Zo heeft u dus meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolg.

Behandeling

Effectieve therapie. De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken, die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De gewrichten beter te laten functioneren en uw houding en bewegingen te verbeteren. De effecten zijn vaak direct merkbaar. U voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Direct een afspraak maken?

Klik op de knop hieronder en kom direct in contact met één van onze experts. 

Persoonlijke zorg met passie

Authentiek, persoonlijk, vriendelijk en attent. Fysiotherapie praktijk Move2Quality helpt u met het verhogen van de kwaliteit van bewegen. We kijken verder dan alleen uw pijn of letsel en denken vanuit onze deskundigheid mee voor een totaal herstel.

Nieuws uit de branche

Zoeken

Chat openen
1
Scan de code
Goedemiddag👋,
Heeft u een vraag? Stel deze via whatsapp.