Brainspotting

Bekijk hieronder wat patiënten zeggen over Brainspotting.

Wil je zelf een testimonial inzenden? Klik dan hier.

Angst voor Covid over na BSP

Nadat ik heel ziek ben geweest door COVID-19 en helaas ook Long COVID heb, was ik enorm angstig om nog een keer besmet te raken. Ik durfde bijna nergens meer naartoe en dit belemmerde mijn leven behoorlijk.
Na 1 behandeling BSP is dit over en kan ik weer zonder angst van alles ondernemen.

Brainspotting; als praten niet meer helpt.

Een traumatische jeugd heeft de neurologische verbindingen in m’n hoofd al vroeg een wantrouwige, waakzame, defensieve kant op gestuurd. Bij alles wat ik ondernam, van jong tot (wat) oud(er) waren het, door de meegemaakte trauma’s, ingesleten patronen die mijn reacties en algehele gevoel bepaalden op gebeurtenissen in m’n leven. Het trauma duurde van m’n vroege… Lees meer “Brainspotting; als praten niet meer helpt.”

Spanning hanteerbaar

Ik heb al vele jaren last van onrust en spanning in mijn systeem zonder een voor mij duidelijke en begrijpelijke reden. Wel ken ik de gevolgen; slecht slapen, stijve spieren en angsten. Heel erg hinderlijk voor in mijn dagelijks leven.
Omdat ik een best gevoelig en gecontroleerde persoonlijkheid heb, kan ik deze negatieve emoties… Lees meer “Spanning hanteerbaar”

Trauma’s uit het verleden minder zwaar.

Ik ben bij Eddy gekomen met lichamelijke klachten. Omdat hij als fysio ook verder kijkt dan de basis, kwam hij al snel tot de conclusie dat er veel klachten kwamen van onderliggende psychische problemen. Hij is samen met mij het traject ingegaan van brainspotting. Eerst hebben we besproken welke dingen mij bekend waren die mij… Lees meer “Trauma’s uit het verleden minder zwaar.”

Brainspotting bij burn-out en depressie

Ik kwam via via bij Eddy terecht in een traject van burn-out en depressie. Al vele therapieën doorlopen, dus een beetje sceptisch wat dit me zou brengen. Bovendien had ik ook liever een vrouw als therapeut, dus ik zag wel een beetje op tegen de eerste sessie. Maar direct in het kennismakingsgesprek wist Eddy al… Lees meer “Brainspotting bij burn-out en depressie”

Blessure waarschijnlijk meer dan alleen fysiek

Ik hockey nu voor mijn derde jaar op een hoog niveau op een Amerikaanse universiteit. En dat kost veel energie. Mijn eerste twee jaar had ik het moeite mij te uitten in dit team. Vaak kon ik dit wel, maar er waren ook momenten dat ik het heel erg lastig had en niet durfde te… Lees meer “Blessure waarschijnlijk meer dan alleen fysiek”

Leven met PTSS in plaats van overleven…

Toen ik (i.v.m. PTSS) in juni 2015 aan brainspotting begon had ik tijdens de sessies vaak het gevoel van wat gebeurt er nu?
In eerste instantie leek het wel of zaken erger werden in plaats van minder. Uiteindelijk heeft het me geholpen om mezelf te leren kennen en heeft het veel herstel gebracht in… Lees meer “Leven met PTSS in plaats van overleven…”

Slapeloos

Ik had al eerder positieve ervaringen met brainspotting, maar kreeg ik door veel opgebouwde spanning toch last van slapeloosheid. Keek ontzettend uit naar de kerstvakantie, eindelijk even niks. Helaas bleek dat de trigger tot slecht slapen. Ik was ineens mijn innerlijke rust volledig kwijt, ineens!? In het verleden had ik hier ook last van en… Lees meer “Slapeloos”

Depressie en brainspotting

In 2015 werd ik getroffen door een depressie. Het was best heftig en moeilijk om iedere keer weer te proberen het positieve van het leven in te zien. Ik sliep bijna niet meer. Eerst naar de huisarts gegaan, daar werd ik doorverwezen naar maatschappelijk werk. Dit was niet genoeg om mij te helpen. Toen kwam… Lees meer “Depressie en brainspotting”

Misofonie en brainspotting

Al heel lang werd ik boos en gefrustreerd van geluiden zoals het kraken van chips, het smakken van mensen of het eten van een appel. Vroeger dacht ik dat het er gewoon bij hoorde, totdat ik ontdekte dat er meer mensen waren die daar last van hadden. En dat het zelfs een naam heeft: misofonie.… Lees meer “Misofonie en brainspotting”

Verwerken van stress

Via via kwam ik terecht bij Eddy van Essen.
Ik had allerlei vage klachten, buikpijnen, hyperventilatie e.d. Veel stress uit het verleden bleek niet goed verwerkt te zijn. Toen ik de eerste keer bij Eddy kwam en hij uitlegde wat brainspotting inhield, was ik best wat sceptisch. “Wil je het tien minuten… Lees meer “Verwerken van stress”

Rugklachten en toen….

Ik kwam bij Eddy met rugklachten. Dry needling leverde zeer goede resultaten op.
Na een mishandeling, kreeg ik met angst te maken.
Eddy zei; ik kan je helpen, alleen als jij dit wilt. Denk eens na over Brainspotting.
Uhuh, daarover wilde ik meer uitleg. In Januari 2018 ben ik gestart met de… Lees meer “Rugklachten en toen….”

Angst voor onweer

Wat begon met dry needling voor spier klachten, kreeg een vervolg op de diepere oorzaak met brainspotting. Wat zo mooi is, is dat er niet alleen trauma’s verwerkt worden maar mijn grote angst voor onweer is ook aan bod gekomen. Er werd muziek opgezet met het geluid van onweer, waarop ik tegen Eddy zei: “zet… Lees meer “Angst voor onweer”

Spierspanningshoofdpijn

Anderhalf jaar geleden ben ik terecht gekomen bij Eddy. Altijd spierspanningshoofdpijn, migraine en pijn in mijn nek, schouders en rug. Eigenlijk al tijdens het tweede consult zei Eddy, ik kan masseren wat ik wil, ik kan dry needling doen maar de oorzaak ligt dieper. Wil je eens nadenken over BrainSPotting (BSP).
We zijn begonnen… Lees meer “Spierspanningshoofdpijn”

Angst voor vuurwerk

Voor mijn zoon ben ik naar Eddy gegaan. Mijn zoon was echt extreem bang voor vuurwerk. Hij durfde niet naar de wc te gaan, zat bevend op een stoel met koptelefoon aan de tafel en had echt een op een begeleiding nodig. Wat we ook geprobeerd hadden niets heeft echt geholpen. Zelf heb ik baat… Lees meer “Angst voor vuurwerk”

Inspannende ontspanning

Vanmorgen was ik weer bij Eddy voor brainspotting. In de strijd om erkenning, ik ben de jongste uit een gezin van 9 kinderen, heb ik Eddy hulp gevraagd om me te helpen bij de (vermeende) afwijzing die ik sinds jaren meer of minder bewust ervaar. Met mijn denken lukt me dat tot dusver redelijk. Maar… Lees meer “Inspannende ontspanning”

Brainspotting wat doet het met mij

De eerste keer Brainspotting (BSP) was best wel vreemd. Ik zat tegenover Eddy en kreeg een koptelefoon op met rustige muziek, die muziek zorgt ervoor dat je gedachten afgeleid worden. Ik moest naar een pointer kijken. Een pointer is een uitschuifbare pen met een rode punt.
Je kijkt naar het puntje en in het… Lees meer “Brainspotting wat doet het met mij”

Brainspotting is voor mij een openbaring

Ik was zeer onrustig in hoofd en ben bij Eddy van essen geweest voor Brainspotting. Mijn ervaring met brainspotting bij Eddy is een openbaring. Het heeft er toe geleid dat ik veel rustiger ben geworden, ook dingen kan loslaten en een plekje kan geven wat rust geeft in mijn dagelijkse functioneren. In eerste instantie brengt… Lees meer “Brainspotting is voor mij een openbaring”

Vastgelopen in onverwerke emotie

Ik ben een getrouwde vrouw en trotse moeder van drie prachtige kinderen. In mijn leven met mijn gezin ging ik steeds meer vast lopen en liep ik tegen dingen aan die ik niet verwerkt had vanuit mijn jeugd. Ik ben bij verschillende hulpverleners geweest maar niets heeft geholpen. Ik had de hoop opgegeven en gedacht… Lees meer “Vastgelopen in onverwerke emotie”